در ماه ژانویه سال 2017 (بهمن 1395) مؤسسه بیمه اکو (ECOI) که زیر مجموعه دانشگاه علامه طباطبایی است، همایشی بین المللی را تحت عنوان "جاده ابریشم و دیپلماسی ترابری" برگزار خواهد کرد.

دانشگاه علامه طباطبائی که با همکاری دانشگاه زبان های خارجی هانکوک کره جنوبی یکی از بنیانگذاران "شبکه دانشگاه های جاده ابریشم" در تابستان 2015 است، قصد دارد تا این همایش را با کمک این شبکه دانشگاهی برگزار نماید. به علاوه، بسیاری از دانشگاه ها، مراکز علمی، استادان و دانشجویان از دانشگاه های مختلف آمادگی خود را جهت شرکت در این همایش بیان کرده اند. همایش بین المللی جاده ابریشم و دیپلماسی ترابری در بندر استراتژیک چابهار، که بین خلیج فارس و اقیانوس هند قرار دارد، برگزار خواهد شد. دلیل انتخاب این بندر به عنوان میزبان همایش این است که این منطقه در طول تاریخ در اتصال کشورهای شرقی و جنوبی فلات ایران، منطقه آسیای مرکزی و قفقاز به اروپا نقشی کلیدی داشته است. شهر تاریخی چابهار همواره مرکز تجارت تجّار کشورهای مختلف بوده که در حال تبادل کالا و فرهنگ در امتداد جاده ابریشم هستند.